sâmbătă, 6 iunie 2009

5 IUNIE- Ziua Mondiala a Mediului

In fiecare an pe 5 iunie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului. Dupa cum observam , schimbarile climatice incep sa convinga omenirea sa ia atitudine. Astfel au inceput sa apara diverse campanii de protectie a mediului, de ecologizari, de plantari, de informare a populatiei in legatura cu efectele incalzirii globale, s.a.


Anul acesta AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI IASI a sustinut mai multe activitati dedicate acestei zile, sloganul fiind "Schimba-ti comportamentu! Nu schimba clima!". Printre aceste actiuni a avut loc si un mars cu traseul: Parcul Copou- Bulevardul Carol- Piata Eminescu- Str. Al. Lapusneanu- Piata Unirii- Bulevardul Stefan cel Mare- Palatul Culturii , la care, bineinteles, ca au participat si cativa geografi/geologi. :)
Printre altele a avut loc si o expozitie de fotografii organizata de L.S.G.G si APM. La aceasta expozitie au aparut poze facute de geografi/geologi la diferite actiuni pentru mediu si multe alte poze pe tema "mediul inconjurator"


Daca vrei sa protejezi natura ia atitudine!!!
Economiseste energia: stinge luminile cand nu ai nevoie de ele si cand nu esti acasa, cumpara becuri economice, nu lasa aparatura in standby...


Incearca sa mergi mai mult pe jos sau cu bicicleta, foloseste mijloace de transport in comun, alege o masina cu un consum cat mai mic.

Foloseste pungi din materiale naturale. Descompunerea naturala a pungilor de plastic necesita peste 200 de ani.

Construieste-ti o casa ECO: utilizeaza materiale durabile, ne toxice, care retin caldura in mod natural.
Nu polua!!!...mai bine PARTICIPA LA O ACTIUNE DE ECOLOGIZARE!



Foloseste hartie reciclata, astfel economisesti bani si energie, ajuti la salvarea padurilor si participi la pastrarea habitatelor animalelor salbatice! Incearca sa nu risipesti apa: fa un dus in loc de baie, inchide robinetul cat timp te speli pe dinti, verifica si repara robinetele!!

FII PRIETEN CU NATURA!!!
Intinde-i o mana de ajutor! :)

Tot pe 5 iunie a avut loc si premiera mondiala a filmului "Home". Pelicula prezinta impactul negativ pe care l-au avut oamenii asupra echilibrului natural al planetei in 200000 de ani.
Mesajul: "Este prea tarziu ca sa mai fim pesimisti. Fiecare trebuie sa actioneze" este tradus in 23 de limbi iar filmul reda situatia planetei noastre vazuta de sus cu ajutorul unor fotografii aeriene.
Acesta poate fi vizionat daca accesati linkul urmator: http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU&feature=channel

Niciun comentariu: